Начало FrogNews Ден 65: Протестът започна под надслов ”Нас не ни е страх!”
0

Ден 65: Протестът започна под надслов ”Нас не ни е страх!”

0

65-ият пореден ден на антиправителствени демонстрации започна тази вечер под наслов ”Нас не ни е страх!”. Исканията на протестиращите остават същите като в първия ден преди повече от два месеца – незабавни оставки на министър-председателя Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Около фонтана пред президентството протестиращите бързо се увеличават.

18-20 часа: Протестиращите против управлението на България по традиция се събират в т. нар. Триъгълник на властта – зоната между Министерския съвет, президентството и новата сграда на Народното събрание на пл. “Независимост”. В 20:00 ч. ще стартират изявите на оратори на трибуната при фонтана пред президентството.

.

Варна: Протестът във Варна тази вечер се премести на Аспарухов мост, където хора настояваха за спешен ремонт на съоръжението. „Искаме да отпуснат пари за спешен ремонт на Аспарухов мост и до една седмица очакваме реакция. Ако няма такава, ще отидем до Областна управа, ще разговаряме с Пасев, ако трябва ще затворим и моста. Това е само началото, надявам се да ни чуят, ако не, ще продължим с други действия.”, заяви по мегафона един от протестиращите.

.

Източник: FrogNews