Начало FrogNews Ден 64: Пълна полицейска мобилизация. Протестът е с мото ”Велико народно въстание 2”
0

Ден 64: Пълна полицейска мобилизация. Протестът е с мото ”Велико народно въстание 2”

0

Само седмица след най-мащабния антиправителствен протест от началото на общественото недоволство, граждани отново излизат на площада на 10 септември, за да поискат оставката на кабинета, начело с премиера Бойко Борисов и оттегляне от поста на главния прокурор Иван Гешев. Антиправителствената демонстрация е под надслов „Второ велико народно въстание2“.

Очакването отново е хиляди граждани да изпълнят пространството в и около т. нар. триъгълник на властта, заключен между сградите на Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом, където се помещава българският Парламент.

7:30

Триъгълникът на властта постепенно започва да се изпълва с хора.

С проверка на палатковия лагер на “Системата ни убива” започна утрото на площад “Независимост”. На майките беше предоставен протокол, че не са намерени забранени вещи.

В момента полицаи претърсват всички храсти и зелени площи в района на Триъгълника на властта. Според информациите е намерена метална тръба в един храст, бутилки, спрейове, отвертка.

.

6:30

Засилени мерки за сигурност обяви полицията за днешния 64-ти ден на протест в центъра на София.  В 6.30 часаплощад „Независимост“ е пълен с полицаи. Те са наредени през метър пред сградата на Народното събрание, бившия Партиен дом. Входът за депутати е добре уплътнен от жандармерия.

.
Снимка: БГНЕС

.От СДВР заявиха, че ще има повече пропускателни пунктове и че ще прави проверки на съмнителни лица и по-обемисти багажи.

От полицията съобщиха, че два протеста в района на ларгото са обявени по законовия ред, както и един нерегламентиран, организиран в социалните мрежи.

И организатори, и полиция приканват демонстрантите да не се поддават на провокации.

.

.
Снимки: БГНЕС

.

Източник: FrogNews