Начало FrogNews Ден 64: Продължава Великото народно въстание на площад ”Независимост”, хората са гневни /видео/
0

Ден 64: Продължава Великото народно въстание на площад ”Независимост”, хората са гневни /видео/

0

Ден 64-ти на протестите е продължение от сутринта на Великото народно въстание 2. Хиляди демонстрират 64-а вечер с искане за оставките на правителството и на главния прокурор. Хората са бесни и гневни, но няма ексцесии. Има общ фронт на обикновени граждани, неправителствени организации и представители на партии.

20-21 часа: След “кървавата сряда” е крайно време за оставка. След тая плесница, която получиха от Европа…. Кой още да се ообади, св. Георги… Тези трябва да се махат, категоричен бе проф. Велислав Минеков.

.

Днес е поредният срок за Борисов. Заедно с цялата му шайка. Иначе предизвикваа целия народ. България пламна. В 20 чужди дъжави също протестират. Борисов трябва да прецени и до утре да не е на поста си, категоричен е проф. Минеков.

Борисов е притеснен за себе си, не за партията. Ние сме в готовност да предизвикаме национална стачка, каза още професорът.

.

Той и отражението му ще останат винаги слепи за огромната разруха, в която ГЕРБ ще остави България и в огромната морална разруха, защото истинското наследство на ГЕРБ изглежда така- представя за България като една дезориентирана страна, българите – объркани хора, икономически мигранти, бягащи от страната си, огромни социални разлики, които убиват всякакви ценности и надежди, сразена от бетон и боклуци природа. Това заяви от сцената на протеста журналистката Светла Петрова.

.

Последно място във всички класации за просперитет и напредък, и първо място по корупция и бедност. Огромна кражба на еврофондове с балкански гьонсуратлък, това е истинското наследство на ГЕРБ, добави Петрова.

19-20 часа: Протестът върви нормално.Хората са бесни, гневни и това е добре. Създаде се един общ фронт срещу ГЕРБ, това е великолепно, каза един от организаторите на протеста адв. Николай Хаджигенов.

.

Тази вечер провокатори могат да чупят сътъкла на съдебната палата. Но МВР пак не знае, отговори адвокатът на въпрос за евентуални нови провокации.

Бойко Борисов винаги има нещо общо с мафията. Но той създаде политическата мафия, дявол да го вземе. Борисов живее с мафията, посочи Хаджигенов.

На площад Независимост протестът набира скорост. На всеки от подходите има КПП- та като се проверяват чантите на пристигащите, но не се прави претърсване, като преди мачовете. Изземват се спрейове и дезодоранти

.

Организаторите се оплакаха, че полицията възпрепятства протестиращи, които пътуват от страната, да стигнат до София: “Мафията продължава да се опитва да мачка протестиращите. Три автобуса с хора – над 150 човека – са спрени между Мездра и Враца, под претекст “проверка разпоредена отгоре”.

.

3.5 тона дезодоранти, червила и парфюми са конфискувани, каза Арман Бабикян от Отровното трио. Той съобщи, че са спирани автобуси са пълна проверка.

[embedded content]

Източник: FrogNews