Начало FrogNews Ден 62: Протестите не стихват, партии и организации с декларация: ”Не допускайте да се повтори „кървавата сряда” на Борисов и Гешев!”
0

Ден 62: Протестите не стихват, партии и организации с декларация: ”Не допускайте да се повтори „кървавата сряда” на Борисов и Гешев!”

0

Срещата на партии и организации Източник: Отровното трио

Ден 62 от антиправителствените протести. Цял ден имаше инициативи, с които хората масово показаха, че искат оставката на Бойко Борисов и Иван Гешев.

В триъгълника на властта в София започнаха да се събират хората.  Автошествие се провежда в момента в Стара Загора.  Организира се и масово четене на  проекто-конституцията на Марешки, който не я е чел. По-рано през деня се проведе протест пред Второ районно управление в София с искане да бъдат предадени отнетите палатки от ченгетата. Съвсем очаквано униформените демонстрираха отпор, като обясниха, че трябва да се дадат документи за собственост. След това пратиха хората да търсят палатките в пожарната.

По-рано днес всички граждански организации и партии, подкрепящи протеста, излязоха с декларация.  Не допускайте да се повтори „кървавата сряда” на Борисов и Гешев! – призовават участниците в срещата.

В декларацията се казва:

“Днес се проведе среща с участието на основната част от гражданските и политически партии и движения, които вече 62 дни са част от справедливите протести за оставката на кабинета на Бойко Борисов, оставката на главния прокурор Иван Гешев и за възстановяване на парламентарната демокрация чрез предсрочни и честни избори.

Категорично заявяваме, че всички заедно сме непоколебими в усилията си и призоваваме да не се допуска полицейски произвол и насилие, както и опити за провокация, организирани от управляващите, с цел да се дискредитира мирния граждански протест.

Не допускайте да се повтори „кървавата сряда” на Борисов и Гешев!

Отровното трио

Боец

Зелен Младост

Изправи се БГ

НГИ „Системата ни убива”

ОССО

Ренета Инджова

Архимандрит Дионисий Стобийски

Ген. Димитър Шивиков

Петър Недевски

Единна народна партия

Демократична България

Движение България на гражданите

ВОЛТ

ПП Свобода

ПП Възраждане

Българска социалдемокрация – Евролевица

АБВ

Коалиция „Ние, Гражданите” и други”

Източник: FrogNews