Начало FrogNews Ден 55: До народното въстание остават броени часове
0

Ден 55: До народното въстание остават броени часове

0

55-ти ден на протести срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Традиционно граждани се събират на площад ”Независимост”. Остават блокирани трите възлови кръстовища в центъра на София – пред Министерски съвет, пред Ректората на СУ и на ”Орлов” мост.

20-21 часа: 55-ия ден на недоволство се очаква да бъде и последният мирен протест, това съобщиха част от организаторите на демонстрациите. Още няколко палатки бяха опънати пред Министерски съвет.

.

На 2 септември се очаква мащабен протест под прозорците на бившия Партиен дом, който е под надслов “Велико народно въстание”.

Николай Хаджигенов написа в социалните мрежи, че народните представители ще бъдат посрещани с черешови топчета.

19-20 часа: Основната тема в софийските лагерите е утрешният протест, който по план трябва да бъде национален и да бъде през целия ден.

В протестния лагер цял ден усърдно се прави подготовка за утрешното „голямо народно въстание“, както наричат утрешната проява протестиращите.

Един от тях, който рисува със спрей върху фланелки надписи „Мутри вън“ и „Оставка“ е категоричен

„Да не си мислят, че ще докарват мандата си докрай, защото до народното въстание остават броени часове. Много коли се движат към София – не само жандармерия, която видяхме, но и граждани, които изглеждат не много мирни“

Утре протестът започва в 8 часа сутринта преди началото на новата парламентарна сесия. Протестиращите очакват провокатори

Полицаи от цялата страна вече се струпват в центъра на София. На паркинга до катедралата „Ал. Невски“ са разположени сили на полицията от Пазарджик, предава bTV. Жандармерия от Пловдив в позиционирана на бул. „Дондуков“. По-рано бяха забелязани жандармеристи и в района на Министерството на спорта.

До днес в Столична община са подадени уведомителни писма за протестни действия на 2 септември от движение „Да България“, НГИ „Системата ни убива“ и няколко физически лица, съобщиха от „Московска“ 33 и призоваха гражданите да избягват да минават в района на пл. „Независимост“ – Народното събрание 2, Министерски съвет и президентството.

Варна: Шествието тази вечер е с факли и се води от тъпани. За утре варненци подготвят автопоход в подкрепа на София..
.

.

Източник: FrogNews