Начало FrogNews Ден 192: Непреклонни и отново на площада
0

Ден 192: Непреклонни и отново на площада

0

Десетки граждани отново са се събрали на пл. ”Независимост”. Това е 192-ри пореден ден от началото на антиправителствените демонстрации.

Снощи гражданите се отправиха към сградата на Българската национална телевизия, за да изчакат вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който бе гост в предаването “Панорама”. БНТ се превърна в една от мишените на демонстрациите още през лятото, а в някои от дните се стигна и до сериозни ескалации на напрежението. Това бе и причината снощи пред обществената телевизия да има засилено полицейско присъствие.

В основно искане на гражданите се превърна оставката на генералния директор на медията Емил Кошлуков. Той е обвинен в политически пристрастия, което е довелол до липса на плурализъм в БНТ и погазване на основните журналистически принципи.

Тази вечер протестът в района, станал известен като “Триъгълника на властта” е малоброен. Обстановката към този час е спокойна. Подготвя се юбилеен протест следващата седмица под надслов “Протестът идва с 200”. Очаква се и тази нощ гражданите да се отправят на традиционното си шествие, което завършва на Орлов мост.

Източник: FrogNews