Начало FrogNews Ден 137! Пуснаха на свобода задържания лидер от снощи, протестиращи го посрещнаха като победител
0

Ден 137! Пуснаха на свобода задържания лидер от снощи, протестиращи го посрещнаха като победител

0

Николай Зехирев след излизането си от ареста

Пуснаха на свобода задържания лидер от снощи Николай Зехирев. Протестиращи го посрещнаха на излизане като победител пред 5-то районно управление.

Зехирев обясни пред медиите, че заедно с него в ареста са били малки момчета, които за първи път вижда. „Опитват се да докажа, че едва ли не аз съм ги организирал да чупят, което е пълен абсурд. Едно от момчетата дори ме  попита: „Ти от протеста ли си?. Утре ще ми бъде повдигнато обвинение за хулиганство и тепърва ще има дело по същество.  Искам да кажа, че адвокат Росен Рашков е велик . Просто велик.

Днес бе удоволствие за мен да ме защитава. Ако хората от държавната администрация се подбираха като него, щяхме да сме задминали Швейцария“, обясни той. Зехирев обърна внимание на факта, че полицаите са принудени да работят при ужасяващи условия.

Малко преди това протестиращите, докато се насочваха към районното, блокираха няколко кръстовища за броени минути. Докато се оттеглят от 5-то РУП, от една от къщите беше хвърлена водя по протестиращите. От това пострада журналист. Хората призоваха полицията да намери извършителят, но от ведомството не реагираха. След това хората тръгнаха с викове „Оставка“. Очакванията са, че както всяка вечер недоволните от управлението ще се насочат към Орлов мост.

 

Източник: FrogNews