Начало FrogNews Демонстрация на сила! Невиждани мерки за сигурност за прокурорското мероприятие
0

Демонстрация на сила! Невиждани мерки за сигурност за прокурорското мероприятие

0

Истинска демонстрация на сила. Невиждани мерки са сигурност се прилагат за прокурорската среща днес в Бояна, организирана от главния прокурор Иван Гешев. Над 700 прокурори и следователи са заявили участие в събитието, на което ще се обсъждат мерки за противодействие на атаките срещу държавното обвинение. Луксозни коли, които карат прокурорите, се стичат от всички краища на страната.

Темата на съвещанието е: „Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския съюз“.

От ранни зори полицейски служители окупираха Околовръстното, така че и пиле да не може да прехвръкне. До дом№2 се стига  след като се мине през три КПП-та. Само акредитирани журналисти ще отразяват събитието. Мястото е блокирано в широк периметър, така че да не може протестиращи да достигнат до входа на резиденцията.

На служителите на МВР им беше наредено да застанат така, че присъстващите протестиращи и журналисти да не пречат на свободното преминаване на автомобили. Бе напревен плътен полицейско кордон.

Час преди началото на Националното съвещание на прокуратурата Младежката организация на „Да, България!“ – „МлаДа България“, организира в 10 часа „Масово посрещане на Иван Гешев“ пред резиденция „Бояна“ с искане за оставката му.

„Главният прокурор се връща от отпуск, съобщи БНР.  Извикал е 700 прокурори и следователи в резиденция “Бояна”, Дом 2 за жив щит и демонстрация на сила. Гешев твърди, че така иска да защити независимостта на прокуратурата. Ние пък искаме да му кажем, че настояваме за неговата оставка и за реформи в прокуратурата.

Нека го посрещнем и му припомним какво скандират свободните граждани над 45 дни: Гешев е позор! Оставка“ – с този призив организаторите анонсираха проявата си.

Пред резиденция „Бояна“ те раздават листовки с лика на Иван Гешев с надпис оставка и призовават прокурорите да проявят самоуважение и да не позволяват да бъдат използвани в едно събитие, което те оприличават на конференцията на ГЕРБ в „София Тех парк“. 

.

Вижте видео от фейсбука на Иво Мирчев:

Източник: FrogNews