Начало FrogNews Делото КТБ: Трети свидетел на прокуратурата преповтаря тезите им
0

Делото КТБ: Трети свидетел на прокуратурата преповтаря тезите им

0

След Бисер Лазов и Орлин Русев, днес в Специализирания съд се яви Албена Андреева – бивш главен счетоводител на редица компании-кредитополучатели. Участието й в делото КТБ започна с изявление, което продължи часове наред, а много от думите й повтаряха вече казаното то Лазов, с когото живеят на семейни начала и имат общи дружества и имоти.

Андреева разказа, че е била служител в дружеството “Фина С” още от 2005 г. По думите й на нейно име  е било дружество, което реално било на Цветан Василе, а тя само подписвала документите. Освен главен счетоводител на фирмите на Василев, тя се водела и собственик на “Хедж инвестмънт България” АД. Припомняме, че дружеството  имаше мажоритарни дялове във военните “Авионамс” и “Дунарит”. Повече за това може да видите ТУК и ТУК.

Андреева разказа, че е направила “архив на всички счетоводни бази съхранявани на сървъра, за да не се окаже, че в някакъв момент счетоводният архив е изтрит и изчезнал”. По думите й тя лично е ограничила достъпа до счетоводството. А въпросния архив предоставила на Бисер Лазов, който пък от своя страна го е предоставил в отдел “Следствен” на Софийската градска прокуратура “за по-сигурно”.

Заседанието днес приключи със задаването на въпроси от страна на прокуратурата към Андреева. На 7 октомври, за когато е насрочено следващото заседание държавното обвинение ще продължаи с питанията си.

Източник: FrogNews