Начало FrogNews Две фирми надвишават цената за бойна машина на армията
0

Две фирми надвишават цената за бойна машина на армията

0

Каракачанов не посочи пред военното ръководство как ще продължи проектът и дали той ще бъде даден на българска фирма. За проекта на стойност милиард и половина лева се борят две чужди компании, но предложенията им надвишават цената. Затова е възложено на държавното дружество “Терем” да подготви становище дали може да работи по проекта.

Решенията обаче се чакат след изборите. Пред военното ръководство министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира като положително сключването на договорите за новите самолети Ф-16 и за новите кораби, ремонтът на танковете и самолетите МиГ-29 и СУ-25, проведените в Covid ситуация учения.

Каракачанов подчерта: “Успяхме да убедим обществото, че армията става все по-способна и сериозна защита на нашата териториална цялост и суверенитет като държава. Вдъхнахме увереност на мъжете и жените в униформа, че периодът на забвение има своя край”.

Годишната конференция на началника на отбраната продължава и утре. Очаква се на нея да дойде върховният главнокомандващ Румен Радев.

Източник: FrogNews