Начало FrogNews Две реалности рисуват хора от системата на МВР за кървата сряда
0

Две реалности рисуват хора от системата на МВР за кървата сряда

0

Две противоположни реалности обрисуваха три лица по две различни медии. Коментарите са по повод ескалацията на напрежението по време на протестите на 2 септември. Анализите идват от лица, които са запознати със системата на МВР.

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов беше гост в bTV. В ефира на Нова телевизия пък гостуваха Вергил Христов – зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР и началник група в “Охранителна полиция” и зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР – Илия Кузманов.

Радулов посочи, че според негов приятел на протеста, станал известен като “кървавата сряда” е имало няколко служители на “Делта гард”. Същевременно обаче Кузманов и Христов определиха твърденията за внедрените в редиците на МВР лица като абсурдни.

“Оценката на ръководството на МВР, че полицията се е справила перфектно на протеста на 2 септември, означава, че е изпълнила, каквото и е заповядано”, посочи Радулов.

“Далеч съм от мисълта, че в МВР някой ще вземе решение, което да е противозаконно или в ущърб на колегите”, посочи в другата телевизионна реалност Вергил Христов.

Радулов обаче заяви, че МВР е ангажирано с провокацията, а освен това определи като умишлени ескалациите на 2 септември.

“Боксът не влиза в помощните средства, които са описани в Закона за МВР. Той не е за защита, а за нападение. Това говори за умисъл“, посочи той и допълни, че подобен случай вероятно е наказуем.

Той беше категоричен, че при разпръскване на тълпи при безредици полицията трябва да избутва протестиращите от мястото, а не да ги преследва.

Източник: FrogNews