Начало FrogNews Дариткова: Президентът Радев дискредитира парламента
0

Дариткова: Президентът Радев дискредитира парламента

0

Президентът обижда Народното събрание, той го дискредитира институцията, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя обаче беше категорична, че партията ѝ не се страхува от ново служебно правителство, посочено от държавния глава.

„Защо всички твърдят, че Народното събрание е дискредитирано? Ние имаме парламентарно мнозинство, което все още е легитимно. Спазвайки законите и Конституцията на страната – ние предлагаме разговор за нов обществен договор. Всички други твърдения са спекулация на хора, които имат интерес да се случат оставки, които няма да помогнат на обществото, защото очакванията са коренно различни“, коментира Дариткова пред bTV.

Тя обясни, че ако се съберат 120 подписа на депутати, за да започне парламентарен дебат върху проекта за нова Конституция, те ще организират широка обществена и експертна дискусия за предлаганите промени.

Предложенията на ВМРО за по-големи правомощия на президента, както и за задължителна военна служба ще се обсъждат тогава, като част от този дебат. Дариткова също така подчерта, че липсата на преамбюл в предложението за нова Конституция не е случайна грешка. Той не е предложен, защото ще бъде изготвен в края, когато са готови другите текстове.

Източник: FrogNews