Начало FrogNews Даниел Вълчев: Проектът на ГЕРБ е ритуален танц, за да изкарат мандата си
0

Даниел Вълчев: Проектът на ГЕРБ е ритуален танц, за да изкарат мандата си

0

Откровена глупост е новата конституция. Мисля, че всички българи разбраха, че няма нужда от нея. Това е политически разговор, не юридически. Ритуален танц, начин правителството да си изкара мандата.

Това коментира пред bTV Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Той също коментира, че в своята цялост проектът на ГЕРБ за изменения в основния закон е без съществена промяна. 90% от текстовете са преписани.

“Извинете, но до онзи ден не знаехме, че господин Борисов изобщо знае, че имма Конституция. Той напълно пренебрегваше конституционната рамка. Изключително несериозно е. Цялата тая работа показва, че управляващите се уплашиха. Когато това стане, единственият изход е да се мине през избори. Защо не го прави, не мога да преценя. Вие чували ли сте “Приказката за уплашения юнак”? Няма такава. Един юнак не може да бъде уплашен. Не знам какво толкова страшно има в служебно правителство…”, посочи още Вълчев.

Той коментира и лаконично въпросът с действията на институциите срещу собственика на “Хиполенд”, който защити публично сина си и застана на страната на протестите. Той определи това като недопустимо.

“Няма полезен ход, освен да се релегитимираш. По някакъв начин Борисов имаше смелостта досега да мине през избори. Той няма изкаран мандат. Пътят е само един в момента и според мен Борисов ще плати много висока цена – политическа, а вероятно и друга”, коментира още Вълчев, но отказа да уточни какво точно има предвид с думите си.

Източник: FrogNews