Начало FrogNews Даниела Дариткова към Радев: Едва ли ще се запомни с добро този политик, който със стиснат юмрук призовава за метежи
0

Даниела Дариткова към Радев: Едва ли ще се запомни с добро този политик, който със стиснат юмрук призовава за метежи

0

Едва ли ще се запомни с добро този политик, който със стиснат юмрук призовава за метежи и бунт.

Това обяви от парламентарната трибуна председателят на ПП на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Думите и бяха част от обръщението, което Дариткова направи на старта на новия политически сезон.

Освен това, те дойдоха и минути след изявлението на държавния глава Румен Радев, на което от ГЕРБ отказаха да присъстват. Припомняме, че секунди след като президентът зае своето място на парламентарната трибуна, за да се обърне към гражданите и народните представители, депутатите на ГЕРБ напуснаха залата.

Дариткова обяви, че всички в залата са се клели да спазват Конституцията и никоя институция или личност няма право да си присвоява държавния суверенитет.

“Ние от ГЕРБ сме избрали да бъдем национално отговорни, да търсим обединение и умиротворение и да градим България”, заяви още тя и изрази надежда, че следващите състави на парламента “ще имат качествата да застанат над личните нападки, обидите и опитите за разделението на българското общество”. “Парламентарната група на ГЕРБ осъзнаваме необходимостта от промени в политически и обществения живот на страната и поемаме ясен ангажимент да съдействаме за осъществяването им”, обяви Дариткова.

Източник: FrogNews