Начало FrogNews Г. Киряков: Д. Кирилов може да е подал оставка заради липсата на умение за комуникация
0

Г. Киряков: Д. Кирилов може да е подал оставка заради липсата на умение за комуникация

0

”Възможно е оставката да е подадена заради лошата комуникация и заради липсата му на умение да комуникира”. Това каза пред БНР политологът Георги Киряков във връзка с оставката на министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Той уточни, че предположението му е в следствие на наблюдение, че от ГЕРБ не се съобразяват нито с институциите, нито с професионализма на хората, заемащи най-висшите държавни постове.

“Не виждам институционалния подход в действията на Бойко Борисов и на Кирилов, а по-скоро народняшкия подход да се търси бягане от проблеми, които създават министрите”, каза Киряков и добави, че правосъдният министър демонстрира тип поведение, което обижда “публики” – голяма част от хората:

“Ако това се възприема като проблем за ГЕРБ и премиера Борисов, той се решава по този начин – с искане на оставка”.

Политологът коментира, че тази оставка няма да се отрази много на протестите, защото се наблюдава затихване на антиправителствените демонстрации:

“Активните протестиращи дават основание да се мисли, че ще има затихване на протестната енергия. Защото има по-малко хора, защото акциите им са доста спорни в доста отношения – включително вчерашното изсипване на килограми риба пред Министерския съвет, включително това, че радикално крило на протеста изцяло овладя публичния образ на протеста. Тези радикални действия и радикално говорене плашат общественото мнение”.

Източник: FrogNews