Начало FrogNews Григор Лилов: Премиерското шоу не обира овациите!
0

Григор Лилов: Премиерското шоу не обира овациите!

0

* Защото шоуменът-потомствен интелигент и юрист Володомир Зеленски (президента на Украйна) не е шоумена и късно изкласил висшист Слави Трифонов.
* Защото критичното всякога политическо шоу на Володомир Зеленски –президента на Украйна, не е съобразяващото се, обръщащото се заедно с политическата палачинка шоу на Слави Трифонов.
* И украинската партия „Слуга на народа” е нещо съвсем по-различно от родната партия „Няма/има такъв народ”.
* И украинският милиардер – хищен, но умен олигарх Игор Коломойски, дал пътя в живота на Зеленски, не е българският псевдомилиардер-олигарх и мутроборче Илия Павлов, дал пътя в живота на Слави Трифонов.
* И защото ако политическото явление Зеленски е с корени в един кървав народен Майдан, то електоралното явление Трифонов е поредно листо от тъповат политически инженеринг.

И … дълго е за изброяване.

Родната имитация е далеч по-некачествен продукт. Но толкова са възможностите на нашето и чуждото Задкулисие.
Каква е същността досега в премиерското шоу, разиграно от шоуто на Слави Трифонов.
1. Потенциално правителство на Антоанета Стефанова (върнала мандата при предишните избори): да се отиде към нови избори с цел повече мандати.
2. Потенциално правителство на Николай Василев (тайна голяма ОФ коалиция на всички без ДБ): ако се случи чудо и мине – чудесно, ако не мине – здраве да е!
3. Потенциално правителство на Петър Илиев (дубъл на голяма тайна ОФ коалиция на всички без ДБ): няма да мине, но да прехвърлим отговорността от нас на останалите.
*** бележка: кантората на Петър Илиев е юридически консултант на БСП, той е зет на шефа на орготдела на БСП Пламен Червеняков, като масон е продукт на олигарха и руски почетен консул Георги Гергов, дели преподавателския си кабинет с Георги Близнашки и Пламен Киров (бившият правен съветник на президента Георги Първанов и конституционен съдия до 2015)
4. Потенциално правителство на Пламен Николов: (дубъл на голяма тайна ОФ коалиция на “Има такъв народ”, ДПС, БСП, ГЕРБ, ИМВ): няма да мине, но да прехвърлим отговорността от нас – „Има такъв народ”, на останалите.

Нещо да ви прави впечатление?
Ами да!
Всички предложения за кандидат-премиери са такива, че да не минат и да не получат одобрение!

Следователно изводът може да е един: Слави Трифонов и сценаристите му играят на политическия терен по чужд авторов сценарий и тайна режисура.

Замисълът на тази процедура също е ясна: една част от народа да се отегчи от политическата въртележка от една страна, а друга част да побеснее, че го правят на пет стотинки.

Целта на замисъла е един от следващите мандати на следваща се поред партия, колкото и да е спорен и да е пак тайно ОФ (вкл. с ДПС и ГЕРБ), да мине през цедката на общественото негодувание, която след репетициите ще махне с ръка – да правят каквото си искат . Ако не стане – здраве да е, понеже си има служебно негласно ОФ правителство.

Няколко думи за Пламен Николов: Никакъв мениджър не е бил в световни автомобилни концерни дори и на ниските равнища.
Работил е в представителствата им у нас (това са родни фирми – собственост на българи и управлявани от други българи – не от него).
Прочутата американска компания за плавници, шнорхели, бански костюми, очила за плуване и т.н. FINIS Inc е с 25 работника и оборот от 3.7 милиона долара. Според мащабите на САЩ размерът е като на дребен семеен бизнес, какъвто е и самата компания. Основана е през 1993 г.
Компанията има два офиса в САЩ и дъщерно дружество в България – Финис Юръп ООД с 8 служители (ЕИК 201011432) За моя изненада Петър Николов никога не е бил и не се е водил като управител – за такъв е посочен член на американското семейство с този бизнес – Джон Артър Микс.
Американската фирма, довтасала у нас, си има и български съдружник в това американско поделение – значително по-голямата фирма „Делфина” ООД, която се занимава с текстил и шивачество. От своя страна съдружниците в „Делфина” ООД се занимават и с пластмаси. Когато изследвах този бизнес, установих, че практически голяма част от производството на изделията му е съсредоточено у нас, а не в САЩ.
Има обяснение защо тази американска фамилия така изненадващо се е прицелило в България. Според хипотезата не са се прицелили, а по-скоро един известен и незнаещ парите си българин навремето, в далечната 1993 г. се е прицелил в него. Но не приемам на пълно доверие тези слухове, защото навлизат в теорията на конспирацията, а нейното поле изисква далеч по-задълбочено и грижливо проучване на фактите, което не съм правил.
Американската компания дължи успеха и на съдружника в нея – Пабло Моралес, който е бивш виден спортист, златен медалист на 100 метра бътерфлай от олимпийските игри през 1992 г. и е спомогнал с контактите си за оцеляването и разрастването на бизнеса.
Кандидат-премиерът Пламен Николов е на граждански договор в компанията (бел.: грубо нарушение – депутатите нямат право на занимания с бизнес). Т.е. той е нещо като неин търговски представител – поне формално.
На фона на фактите изявлението му по телевизията, че „аз съм човек с биография с много успешни мултиконтинентални проекти” е меко казано пресилено.
Твърди се, че е доктор в/на науките, но в родния български регистър името му не присъства. Това е възможно, ако от една страна не е легализирал получена в чужбина научна степен у нас, а от друга страна не е недопустимо и да е гола хвалба.

Григор Лилов

Източник: FrogNews