Начало FrogNews Граждани пред сградата на ЕК: Европа, не разбираме тишината ви! /на живо/
0

Граждани пред сградата на ЕК: Европа, не разбираме тишината ви! /на живо/

0

Масово отваряне на очи пред представителството на Европейската комисия у нас се провежда в този час. Това е поредната инициатива пред институция на Брюксел в страната.


.
Снимка: БГНЕС

19.20 ч.

Пред протестиращите говори и Иван Калчев – мъжът, задържан от властите преди около седмица, заради опита да достигне до главния прокурор. Случката се разигра по време на националната конференция на прокурорите в страната, на която имаше изключително засилено полицейско присъствие.

“Виждаме абсолютна мобилизация на всякакви граждански групови, независимо от предишната си политическа неангажираност”, отсече Калчев.

Към този ччас пред сградата на ЕК са се събрали десетки хора. Бурни викове “Оставка!” отекват на ул. “Г.С. Раковски”.

Под прозорците на сданието се събраха граждани, които изразиха недоволството си срещу отказа на Европа да реагира на случващото се у нас. Това става на фона на поредица от скандали и 54-тия антиправителствен протест срещу кабинета “Борисов 3”.

Припомняме, че миналата седмица протести имаше и пред посолството на Испания заради новата порция разкрития по сагата с къщата в Барселона. Преди това пък се проведе инициативата “Масово затваряне на очи” пред сградата на германското посолство.

Протестните шествия в столицата пък вече няколко пъти са спирали пред представителството на ЕК в София.

Източник: FrogNews