Начало FrogNews Гореща точка: Беларус. Путин готов да помогне с полицейски сили на Лукашенко
0

Гореща точка: Беларус. Путин готов да помогне с полицейски сили на Лукашенко

0

Беларуският президент Александър Лукашенко е помолил руския си колега за помощ и е поискал от главата на Кремъл резервни полицейски сили, които да използва при нужда. За това съобщи самият президент Владимир Путин в интервю пред телевизия “Русия 24”.

Според държавния глава към момента няма нужда Русия да използва сили в Беларус, където вече дни наред има нестихващо гражданско недоволство.

ФрогНюз припомня, че напрежението избухна, след преизбирането на Александър Лукашенко за президент на страната. Той успя да спечели 80% от вота, но се смята, че гласуването е било манипулирано с цел Лукашенко да затвърди диктатурата си. Беларуският президент управлява вече 26 години.

Външни играчи се стремят да влияят на процесите в Беларус за собствена политическа изгода, заяви руският президент в ефира на държавната телевизия.

“Не става въпрос за това, което се случва в Беларус, а за това, че някой иска нещо друго да се случи там”, обясни Путин. Припомняме още, че Лукашенко обвини НАТО за случващото се в страната.

Източник: FrogNews