Начало FrogNews Глоба до 200 лв. за неправилно паркиране на синя и зелена зона
0

Глоба до 200 лв. за неправилно паркиране на синя и зелена зона

0

До 200 лева глоба за неправилно паркиране в София, суровите глоби влизат в сила от средата на октомври и засягат и кварталите със ”синя” и ”зелена” зона. Сега обаче трябва да се внимава и за специалната маркировка, която трябва да се спазва.

“10 души от Центъра за градска мобилност първоначално ще започнат да следят за неправилно паркирани автомобили на територията на цяла София”, заяви пред Нова тв Димитър Дилчев, директор на ЦГМ.

Той показа как ще изглежда фиша, който ще се издава на нарушителите. Глобата няма да се плаща “на ръка” – на уведомлението е посочена банкова сметка, по която трябва да бъдат преведени парите.

“Фишът обичайно ще се прикрепва към чистачките на автомобила. Фишът е на термоустойчива хартия, а при лошо време – има вариант да се поставя и в пликче, за да не се намокри. Ако все пак уведомлението се загуби – собственикът ще получи на постоянния и адрес писмо с уведомлението за наложената му глоба”, подчерта Дилчев.

По думите му, ако един автомобил е паркирал неправилно, няма нужда собственикът му да пуска СМС-и, тъй като глобата остава.

“При различните видове неправилно паркиране ще има глоби от 20 до 200 лева, така че инспекторът, който поставя глобата няма да може да я определя. Той само въвежда номера на автомобила и вида на нарушението”, допълни още Дилчев.

Според него, законът не прави разлика между ден и нощ и инспектори ще работят и през нощта. “Ако автомобилът пречи на движението, ще бъде извикан паяк да го измести”.

Фишът подлежи на обжалване в седем дневен срок.

Източник: FrogNews