Начало FrogNews ГКПП “Илинден – Ексохи” е отворен за превозвачи
0

ГКПП “Илинден – Ексохи” е отворен за превозвачи

0

От 00:00 часа на 08.09.2020 г. през ГКПП ”Илинден” – ”Ексохи” е възстановено пропускането на товарните автомобили само с техните водачи след представяне на QR код. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според официално оповестеното решение на министрите на здравеопазването и на инфраструктурата и транспорта на страната се разрешава преминаването на камиони за превоз на стоки, като в превозното средство трябва да има само един водач.

Водачите трябва да попълнят Формуляр за локализиране на пътници (PLF), който е необходимо да бъде подаден най-малко 24 часа преди влизането в страната, но няма изискване за отрицателен тест за COVID-19, обясниха от МВнР.

Припомняме, че министерството подкрепя справедливите искания на българските превозвачи за възстановяване на свободното движение на хора и стоки, като не е спирало да настоява пред гръцките власти за това. За това настоява лично пред гръцкия си колега Никос Дендиас и вицепремиерът Екатерина Захариева.

По въпроса за отварянето на ГКПП “Илинден – Ексохи” в МВнР бяха проведени няколко срещи с представители на гръцкото посолството у нас, а от мисията ни в Гърция отправяха нееднократно искането на българската страна пред гръцките институции.

Източник: FrogNews