Начало FrogNews Гешев: Нямаме отношение по темата с Конституцията. Ако поискат становище – ще дадем
0

Гешев: Нямаме отношение по темата с Конституцията. Ако поискат становище – ще дадем

0

Напоително интервю в ефира на Нова телевизия даде главния прокурор Иван Гешев. В него той категорично заяви, че държавното обвинение проверява “крадливи български политици и държавни служители, които са нарушили преди доста време служебните си задължения и са приватизирали, откраднали незаконно държавна собственост”, а не частни бизнеси.

Главният прокурор заяви още – държавното обвинение е в готовност да даде своето становище по предложените промени в конституцията, ако такова бъде поискано.

“Това е политическият дневен ред. За мен са важни въпросите за българските граждани, а те са – ще се решат ли проблемите с убийствата на пътя от дрогирани и пияни шофьори, както и много други въпроси, които българската прокуратура е поставила пред Народното събрание и законодателната власт. Ако поискат становище от прокуратурата, ще дадем своето становище”, посочи Гешев и допълни, че институцията няма отношение към темата. 

Той отговори на “Отровното трио”, които поискаха от Министерския съвет информация дали Гешев живее в “Бояна”.

“Аз живея в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност. Казвам – всички български служби за сигурност, включително и НСО, като семейството ми плаща наем на пазарни цени и мисля, че това е достатъчно. Под този храст няма да излезе заек”, каза Гешев.

Източник: FrogNews