Начало FrogNews Георги Свиленски към властта: Не казахте колко са доведените от ГЕРБ провокатори на протеста
0

Георги Свиленски към властта: Не казахте колко са доведените от ГЕРБ провокатори на протеста

0

“Когато има противопоставяне между власт и народ, ситуацията не е нормална. И не беше нормално заместник-председателят на Народното събрание да слезе и да изведе министъра на вътрешните работи, който беше готов да остане и да отговори на въпросите на опозицията и управляващите.” Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски от парламентарната трибуна след изслушване на министъра на вътрешните работи.

“Не чухме от тези 126 задържани лица колко са нормално протестиращи граждани, попаднали в обхвата на операциите, които провеждаше МВР, и колко са доведените от ГЕРБ провокатори да опорочат това мероприятие”, попита Свиленски.

Социалистът посочи, че когато българският народ е на улицата и властта се крепи на щитовете на полицията, е нужно народните представители да кажат на хората какво се случва.

“Видяхме млади момичета, млади жени задържани – защо? Каква беше целта на провокаторите, пратени от ГЕРБ? Защо се използва полицията, за да се разчисти целият мирен протест. Времето ви изтече”, завърши Георги Свиленски.

Източник: FrogNews