Начало FrogNews Гавра: В русенски квартал разлепиха некролози на президента
0

Гавра: В русенски квартал разлепиха некролози на президента

0

Некролози, които обявяват президента Румен Радев за мъртъв, са били разлепени по стълбове, огради и електрически табла в квартал „Дружба 3“. Те са били поставени в тъмната част на нощта от неизвестни лица. Част от фалшивите некролози вече са отстранени, а хората, които живеят в района, са възмутени от гаврата с президентската институция, съобщи rusemedia.com

„Това е много престъпно и грешно, просто не ми го побира разумът. Не е този начинът, по който трябва да се постигат консенсуси от политиците . Аз съм безпристрастна, но това не е добре. За когото и да било, защото от всички партии има и качествени хора. Това за мен е престъпление, това е президент все пак“, казва Румяна Христова.

 
„Не съм привърженик на президента, но е тъпо и неморално да се прави подобно деяние, то говори за умствения капацитет на тоя, който го е направил“, споделя Десислав Гечев. От БСП в Русе реагираха остро срещу гаврата. Социалистите са категорични, че има граници в политиката.

„Аз смятам, че дотам не бива никога да се стига в политическа борба или да се охулват опоненти и от човешка гледна точка на един жив човек да сложиш некролог е повече, отколкото трябва. Възприемам случая и като лош вкус и начин на политически средства, които се използват“, казва дългогодишният член на БСП-Русе Петя Везирова.

Социалистите очакват прокуратурата да вземе отношение по случая.

„Президентът е човек като всички други, трябва да се уважава личността, независимо дали сме на различна позиция с нашия опонент. Прокуратурата, ако смята, че са налице данни за престъпление, трябва да се самосезира“, заяви общинският съветник от БСП-Русе Биляна Кирова.

Част от некролозите вече са премахнати, а в акцията по отстраняването им ще се включат и младите социалисти от Русе.

Фрог нюз няма да публикува снимки на некролозите, за да не се разпространява гаврата с държавния глава.

Източник: FrogNews