Начало FrogNews В 46-ия ден на протести – задават се ”блокада – изненада”, Караянчева ядоса стачкуващите
0

В 46-ия ден на протести – задават се ”блокада – изненада”, Караянчева ядоса стачкуващите

0

На 46-ия ден от протестите стачкуващи в столицата заявиха, че се обмисля разширяване на периметъра на действията им. Те коментираха, че е възможно да затворят още ключови точки в София.

Идеята за разширяване на блокадите с включване на нови кръстовища все още не е потвърдена от организаторите на протестите. Не е ясно дали за днес е предвидена “блокада-изненада“ на някоя от ключовите институции, каквито действия предприеха недоволните в последните работни дни на седмицата. Движението на съответните кръстовища е блокирано, като се пропускат линейките задължително, съобщи още БНР.

Ключовата тема на дискусия в палатковите лагери на “Орлов мост” и пред Ректората на Софийския университет продължава да бъде отзвук от вчерашната реплика на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че “младите на протеста намаляват“. Според протестиращите, намалява по-скоро недоволството от техните действия:

“Винаги има някои, които подхвърлят такива реплики негативни към нас, но ние гледаме да ги игнорираме и да бъдем спокойни към тях. Ние искаме няколко неща – оставка на господин Бойко Борисов и на  на господин Гешев“, казаха протестиращи.

В момента блокирани остават три ключови кръстовища в София – в района на площад “Независимост”, при ректората на Софийския университет и на Орлов мост.

И тази нощ е преминала без провокации и напрежение, а последната работна седмица беше белязана от нов протестен акцент – “блокади-изненади“ на ключови институции, които членове на Сдружение “Боец” организираха.

Източник: FrogNews