Начало FrogNews В “Честно казано с Люба Кулезич”: Опороченият дебат в ЕП
0

В “Честно казано с Люба Кулезич”: Опороченият дебат в ЕП

0

Контрасти между казано и чуто: Един опорочен дебат за върховенството на закона у нас насред европарламент – с изключени микрофони, липса на превод и недопуснато слово. Какво се случи всъщност?

Ден, след като протестира в Брюксел, в студиото на “Честно казано с Люба Кулезич” влиза съпредседателят на “Да България” Христо Иванов. Разговор по Скайп с Нели Куцкова – бивш председател на Съюза на съдиите, както и журналистът е “Euractiv” Георги Готев.

По тръбата, по тръбата, та чак в Москва-та. Най-новата акция на Гражданско сдружение “БОЕЦ” разкрива руски лицеизраз зад “фереджето” на саудитския консорциум в строежа на един митичен поток – у нас “Балкански”, отвъд Босфора – “Турски”, по-преди – “Южен”. Говорят лидерът на “БОЕЦ” Георги Георгиев и адвокат Камен Добрев. Как и към кого пътуват милиардите за газопроводи?

От съдебните към миграционните лабиринти на България – бившият затворник, а сега председател на Сдружението за осъдените Джок Полфрийман в битка за правото да консумира свободата си. Година след освобождаването си, австралиецът живее у нас по принуда. Ще получи ли правото да се нарича “свободен човек”?

Преживеният разпад на Югославия през погледа на един български писател. Марин Троянов представя книгата си “Когато падне мракът”. Възможно ли е преживяното да бъде осмислено, уроците – разбрани от балканските съседи?

Източник: FrogNews