Начало FrogNews В Габрово подготвят ново протестно автошествие
0

В Габрово подготвят ново протестно автошествие

0

В Габрово подготвят ново четвърто протестно автошествие, съобащава във фейсбук Пепа Сомлева. То ще бъде на 25 август – вторник. Очаква се автошествието да бъде по-голямо от всичките досега.

Преди няколко беше най-колоритното, цветно, многолюдно и жизнерадостно автошествие до сега. Ентусиазмът всеки път е по-силен. Имаше цяла фамилия с трите си поколения – родители, деца и внуци. Имаше млади семейства с по две деца. Присъединиха се варненци, пристигнали в Балкана за лятната си почивка, софиянец, преместил се в Габрово и габровец, живеещ в София. Граждани за Севлиево подкрепиха чистосърдечно инициативата. Имаше и протестиращ от Трявна. Към първоначалното множество се вляха млади мотористи и ентусиасти, които са разбрали в последния момент за протеста. Таксиметрови шофьори зарязаха кириите, метнаха калъфите и се наредиха в колоната.

Първоначалната колона от 50 автомобила набъбна значително. Хора от заведения, улици, спирки и тераси ни поздравяваха. В различните квартали пешаци се включваха в скандиранията, по време на спирките. За талисман си избрахме култово черно трабантче, с червен телефон вътре, като символ на Прехода, който най-накрая трябва да завърши и да започне Развитието на България. Конкурент му беше кокетен ретро Москвич, поддържан с много грижа и внимание. Хора от всякакви професии участваха – IT-специалисти, работник в БКС, адвокати, социолог, артисти, предприемачи, безработни, мениджъри в частни компании, ресторантьор, аптекар, служители, застраховател, инженери…не мога да изброя всички, но все хора с ясна мисъл и позиции. Заниманието на всеки нямаше значение, защото ни събираше една дума “ОСТАВКА!”, пише Сомлева.

Източник: FrogNews