Начало FrogNews ВМРО съзря в изявлението на Радев план за мнозинство БСП-ДПС
0

ВМРО съзря в изявлението на Радев план за мнозинство БСП-ДПС

0

И от ВМРО реагираха, след обявената от президента дата за провеждане на парламентарните избори. Патриотите съзряха в обявената дата 4 април като план за мнозинство на ДПС и БСП.

Това става ясно от официална позиция на партията, разпратена до медиите. 

От ВМРО посочиха, че приемат датата, но се обявиха против предложението за промени в Изборния кодекс. С такава категорична позиция излязоха и от ГЕРБ по време на брифинг в партийната централа. 

От ВМРО са категорични, че идеята за гласуване по пощата създава огромна заплаха за изкривяване на изборните резултати като вмешателство на чужда държава и представлява изключителна заплаха на националната ни сигурност.

“Това би дало възможност на неосманиста Ердоган, който многократно е заявявал сърдечните си претенции към части от българската държава, да организира изпращането на гласове дори от починали преди десетилетия български граждани. Дали от Турция ще дойдат 100-200 или 300 хиляди гласа ще решава само той. За кого – вече разбрахме – новите му стари фаворити ДПС”, посочват още от ВМРО. 

ВМРО – Българско национално движение изразява надежда предложението на президента за гласуване по пощата да не е обмислен план за формиране на мнозинство ДПС-БСП в следващия мандат. Още повече, че такива промени на Изборния кодекс трябва да се правят след внимателен анализ и сериозно публично обсъждане, за което няма време, допълват от партията.

Източник: FrogNews