Начало FrogNews Властта играе на криеница с протестиращите
0

Властта играе на криеница с протестиращите

0

Протестиращите все още очакват някой от управлението на държавата да се срещне с тях. За съжаление властта продължава да играе на криеница с тях. От време на време управляващите се появяват по телевизията, казват си жлъчната приказка с изкривени факти и жмичката продължава. Крият се премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът, който отговаря за сигурността, Красимир Каракачанов, бяга от хорските питания шефката на парламента Цвета Караянчева. Пеевски е потънал вдън земя.

Интересна снимка от вчерашния протест обиколи страната. “Каракачанов, подозирам, че си глътнал Шиши. Няма го никъде! Оставка!”, пише на интересния плакат.

По време на голямото народно въстание хората приканваха премиерът Борисов да дойде при тях, но той предпочете да обявява във фейса увеличението на пенсиите с 50 лв. или да върти волана на прословутия си джип.

Пловдивчани търсеха шефката на парламента Цвета Караянчева, но не я намериха. От площад “Съединение” протестиращите се отправиха към Трето районно полицейско управление, за да освободят пловдивчанин, който бил задържан, след като посрещнал с викове “оставка” Цвета Караянчева пред Новотела. Те се опитаха да нахлуят в хотела, част от тях – около 5 човека, успяха да пробият охраната и да влязат. След като се разбра, че председателят на парламента Цвета Караянчева вече не е в сградата, протестното шествие се отправи по обичайния си маршрут.

Ситуацията е като по култовата реплика на великия Георги Парцалев: “Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият.” В играта на криеница народът търси Борисов, Каракачанов, Караянчева. Но те предпочитат играта на Сляпа баба.

Калин Джумайски

Източник: FrogNews