Начало FrogNews Владимир Береану пред Фрог: В публикацията на ”Romania Libera” са скалъпени неща от българския Блиц
0

Владимир Береану пред Фрог: В публикацията на ”Romania Libera” са скалъпени неща от българския Блиц

0

Публикацията в ”Romania Libera” са скалъпени най-различни неща от българския Блиц. Това каза пред Фрог нюз журналистът Владимир Береану.

Припомняме, че медията днес публикува материал, според който руските тайни служби стоят зад протестите у нас, както и че президентът Румен Радев и преследвания от прокуратурата олигарх Васил Божокв ги дирижират.

Владимир Береану уточни: Този вестник е фалирал. Съществува в електронен вариант, но се счита за парцал и никой не го чете в Румъния. Някой е превел и е подготвил на авторката Адриана Константинеску тази статия. Тя не знае български език. Авторката реално управлява и сайта. Всичко, което е написано, вече е излизало в Блиц и аз го проверих.  Цялата статия е превод,  някаква идиотщина.

Съпругът на авторката се казва Александър Адамеску. Той  собственик на магазин в Букурещ, много по-голям от нашия ЦУМ, който беше по комунистическо. Той се разследва от прокуратурата „Антикорупция“ в момента. Самият сайт, който се финансира от Адамеску, подкрепя тезата за паралелна държава  и лидера на социалдемократите Ливиу Драгня, който е в затвора в момента.  Тази медия е срещу Лаура Кьовеши, която се описва като олицетворение на злото. Пише  също така срещу настоящия президент. Нещо като нашия Пеевски.

Източник: FrogNews