Начало FrogNews Вицепрезидентът Йотова на Попови ливади: Кражбата на историята е оскърбление
0

Вицепрезидентът Йотова на Попови ливади: Кражбата на историята е оскърбление

0

„Всякакви опити за кражба на историята ни, за нейната подмяна, за делението на героите на наши и ваши, на чужди и свой е оскърбление пред тяхната памет и тежка присъда, за тези, които дръзнат да го направят. Ние няма да предадем родината си, нашето присъствие тук е като клетва. Националните ни герои падат покосени в битките, но остават да сияят в паметта ни, кражбата на историята е оскърбление за тази наша памет” Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе гост на традиционния събор в Попови ливади над град Г. Делчев, където традиционно се чества годишнината от въстанието през 1903 г., предаде БГНЕС

“Няма как да приемем езика на омразата, който е в учебниците, паметниците и музеите. Твърдата българска дума се чува тук, но и в Европа.”, добави тя.

Йотова не приема декларацията на македонския парламент за отношенията с България. Това е право на една суверенна държава, но не смятам, че това е стъпка в правилната посока за започването на преговори за членството на РСМ в ЕС, каза още тя. Според нея е бил постигнат известен напредък, но с тази декларация ,има по-скоро връщане назад.

Източник: FrogNews