Начало FrogNews Венец скара ГЕРБ и президента в деня на Съединението
0

Венец скара ГЕРБ и президента в деня на Съединението

0

“Дондуков 1” и “Дондуков 2” в пореден институционален спор в деня на Съединението. Повод за задочните нападки е един венец, поставен пред паметната плоча в село Първенец

Хронология на събитията

Женската структура на ГЕРБ-Пловдив изпрати писмо до медиите днес, в което обвини протокола на президента за изхвърлен венец, който бил поставен пред плочата по-рано от тях самите. Венецът бил поднесен по повод празника на Съединението.

“За поредна година структурата на ЖГЕРБ-Пловдив област чества Съединението на Княжество България с Източна Румелия в село Първенец. В знак на признателност дамите от ГЕРБ, заедно с областния ръководител на ЖГЕРБ-Пловдив област Евелина Апостолова и общинския ръководител на ЖГЕРБ в Родопи Росица Войводова, поднесоха венец пред паметната плоча в хана на Тома Кацигра, където през юли-август 1885 г. БТЦРК, начело със Захари Стоянов, взема решение за обявяване на Съединението между Княжество България и Източна Румелия.

За съжаление, точно на празничния ден протоколът на президента Радев решава да изхвърли венеца, който вече е поставен там, за да положи първи той своите цветя”, заявиха от ЖГЕРБ-Пловдив.

Те определиха действието по следния начин:

“Грозна и неуважителна демонстрация с една единствена цел – “да не пречим” на Радев. За пореден път този, който трябва да обедини в деня на Съединението – разедини хората”.

Отговорът от президентската администрация не закъсня.

От там заявиха, че обвинението е лъжа.

“Твърдението на ПП ГЕРБ, че протоколът на държавния глава е изхвърлил венец, поставен от тяхна партийна структура по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия в село Първенец, категорично не отговаря на истината. Разпространяването на подобна лъжа е недостойна проява на партията в Деня на национално единение”, се казва в позицията на президентството.

Източник: FrogNews