Начало FrogNews Ведомства крият колко са заразени с коронавирус в авиобаза ”Граф Игнатиево”, където Борисов отива
0

Ведомства крият колко са заразени с коронавирус в авиобаза ”Граф Игнатиево”, където Борисов отива

0

Отговорните институции укриват посещението на Борисов днес на ”Граф Игнатиево”, както и броя на далите положителен тест за Covid-19 там.

Във връзка с информацията, че премиерът на България Бойко Борисов днес ще посети авиобаза “Граф Игнатиево”, LIBERTA.BG разговаря преди минути с пиара на авиобазата Надя Топурова, с Министерство на отбраната, както и с ВМА. 

Смущаващо е, че от трите институции нямат информация какъв е броят на заразените с Covid-19 на “Граф Игнатиево” (военнослущежи, служители и вс. др. от персонала).

Оказа се, че са държавна тайна официалните и публични посещения на обекти, където ще присъства премиерът Бойко Борисов. От Министерство на отбраната заявиха любезно, че разполагат с неофициална информация, че е предвидено днес той да бъде в Пловдив (Граф Игнатиево), но поради епидемиологичната обстановка визитата не е обявена за среща с медии. В телефонен разговор с ВМА, които попитахме има ли заразени с Covid-19 на “Граф Игнатиево”, ни помолиха да направим запитваме по електронната им поща, за да задействат процедурата, което направихме. ПИАРът на “Граф Игнатиево” ни затвори телефона след краткия разговор.

До редакционното приключване на статията, от ВМА се свързаха с нашата медия, за да ни информират, че цялата информация за заразените с Covid-19 военни е предоставена на МО и трябва да я поискаме от там. А от МО ни казаха, че не разполагат с такава информация, която е налична във ВМА и трябва да ни я предоставят те.

Така или иначе, медията разполага с информация, получена от своите източници, че премиерът Бойко Борисов ще посети днес авиобаза “Граф Игнатиево”, а също така, че там има над 20 човека, които са дали положителен тест за Covid-19. Разбра се също така, че е “държавна тайна” къде премиерът Бойко Борисов ще обикаля на данъкоплатска издръжка, а също така, че се крие като партизанин от българските граждани. Сигурно има защо.

Източник: FrogNews