Начало FrogNews БСП: Бъдещият кабинет има шанс за пълен мандат
0

БСП: Бъдещият кабинет има шанс за пълен мандат

0

Според него бъдещият кабинет има всички шансове да издържи пълен мандат, тъй като преговорите, които се правят, са с дългосрочен хоризонт.

Социалистът отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че това, което е видял при преговорите в глава “Транспорт”, е, че няма разделителни линии и има много добър диалог.

“Обсъдихме мерките, които трябва да се вземат. Има много слабости при изграждането на автомагистралите, пътищата, при обученията на шофьорите и вземането на шофьорска книжка. Стигна се дотам – във всеки един от областните центрове да има полигони със специални условия, при които да могат начинаещите шофьори да видят как да реагират в различни ситуации”, уточни Гуцанов.

По думите му спорове при преговорите несъмнено има, но до този момент не е имало партия, поставяща линия, която да не иска да се преминава.

“Нашият подход е изцяло държавнически. Това го показахме и в предходните два парламента. Има някои неща, които трудно могат да бъдат прескочени. Говорим основно за джендърството. Истанбулската конвенция за нас е нещо, което трудно може да бъде прието. Също и въпросът със Северна Македония – тя трябва да стане пълноправен член на ЕС, но не и за сметка на наши отстъпвания”, подчерта социалистът.

“Кризата с електричеството сега много ясно показа, че 2013 г., когато правихме референдум, не е било просто така, за да съберем едни подписи за новото строителство на “Белене”. Между 5 и 6 пъти е разликата в енергията, която се придобива от атомната централа”, заяви той.

Опасностите от атомната централа във въглеродни емисии са минимални, почти нулеви, смята социалистът. Той допълни, че БСП ще бъде гарант за държавност, за това страната ни да се развива по един модерен път, както и всяко едно семейство да живее по-нормално и достойно.

Той коментира и изборните резултати. “Тежка загуба за БСП. Никога не сме изпадали на четвърта позиция след ДПС, затова и председателят на партията пое своята отговорността, като каза, че оставката е акт на тези избори”, изтъкна социалистът.

А лошите резултати от вота били следствие и на това, че в БСП имало много хора, които са работили срещу партията.

Източник: FrogNews