Начало FrogNews Брутален арест в София – цивилни полицаи прибират в цивилен черен мерцедес /видео/
0

Брутален арест в София – цивилни полицаи прибират в цивилен черен мерцедес /видео/

0

Съпругът на Кристина Георгиева е един от арестуваните за 72 часа след протеста на 02 септември. Мъжът, който е бил на протеста с бременната си жена и майка си, е отведен от цивилни полицаи с цивилен черен мерцедес пред очите им.

За скандалния случай съобщават от Инициатива “Правосъдие за всеки” с видео, което съдържа потресаващия разказ на двете жени, на които първоначално категорично е отказана информация защо се извършва такъв арест и то далеч от мястото на протестите.

Мъжът, който по думите на майка му е с две висши образования, работи и живее в Белгия, е обвинен, че  е хвърлял многократно павете срещу  полицията на протеста. Първоначално съдът отказва да допусне при гледането на мярката му за неотклонение адвоката му, защото не било получено навреме пълномощното му, става ясно още от разказа на потресените и уплашени жени.

“На 05.09.2020 пред Софийския районен съд чакахме решенията за протестиращите от 02.09 задържани до 72ч. Случайно попаднахме на Кристина Георгиева, чийто съпруг е бил арестуван на 600м от протеста от цивилни полицаи и е бил вкаран в цивилна кола, черен мерцедес. Представете си стреса причинен на жената чакаща дете при извършването на това деяние!”,  пишат към видеото от “Правосъдие за всеки”, снавнявайки случая с арести в най-мрачните години на Албания.

“Великото народно въстание” на 2 септември се случи паралелно със старта на новия политически сезон. В протеста се включиха хиляди хора, а демонстрацията бе една от най-масовите за последните години. Стигна се и до ескалации на напрежението.

Вижте цялото видео:

Източник: FrogNews