Начало FrogNews Борисов: Юмрукът не е символ на демокрацията
0

Борисов: Юмрукът не е символ на демокрацията

0

Днес, 23 август, е Ден на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век. Официалното наименование у нас е Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им. Премиерът Бойко Борисов също почете паметта на жертвите, но направи аналог и с днешния ден.

Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм,пише министър-председателят.

Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделение. Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията. Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес. Историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения дори когато са трудни за взимане. Вярвам, че ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук! Затова нека ги отстояваме с дела, допълва той.

Поклон пред паметта на жертвите на тоталитарните режими!, завършва премиерът.

Източник: FrogNews