Начало FrogNews Борисов се похвали с детски онко център, за който няма заслуга
0

Борисов се похвали с детски онко център, за който няма заслуга

0

Премиерът Бойко Борисов се похвали с нов детски онко център, за чието изграждане няма заслуги. Постът му във Фейсбук възмути родителите на деца, които години наред се борят за създаването на подходящи условия и грижи за децата с такива заболявания. Овации и благодарности обаче от вчера събира Борисов. Центърът се намира в Костинброд, изграден е с еврофинасиране, за което проект е изготвен от общината и родители, които сами са събрали пари, за да купят земята.

Ето какво пише Стефка Георгиева по повод откраднатите заслуги и пребрежението към усилията на родители и община:

“Какво общо има Борисов или правителството с този център?!? НИЩО!!!! Изграждането на центъра започва като родителска инициатива от Сдружението на деца с онкохематологични заболявания. Родители успяват да съберат средства и придобиват парцел, разположен на границата между селата Опицвет и Безден, а след това кандидатстват с проект и печелят финансиране от Фонд “Земеделие” за изграждане на възстановителен център за деца след тежко лечение – химио- или лъчетерапии. Община Костинброд също участва в проекта с повече от 700 хиляди лева, като местната власт кандидатства и за европейско финансиране за заплатите на служителите в центъра.”

Жената съвсем не е голословна и потвърждава думите си с интервю  на БНР с кмета на общината още от февруари тази година.

Ето и похвалата на премиера:

Източник: FrogNews