Начало FrogNews Борисов ”сваля” пенсионерите с 50 лева до края на мандата си
0

Борисов ”сваля” пенсионерите с 50 лева до края на мандата си

0

На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото. Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. не е тайна, че от известно време той прави всичко възможно за да ухажва пенсионерите.

„В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка“, написа във фейсбук премиерът.

Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат най-неотложните си нужди от лекарства.

„Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат. С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите“, допълни той.

Видно е, че през няколко дни Борисов и неговият екип непрекъснато повтарят това, че дават по 50 лева на месец на възрастните хора. Първо бяха дадени парите за три месеца. Сега, обаче реши да ги дава, докато е на власт.

Източник: FrogNews