Начало FrogNews Борисов: Работа. Това следва, ако не съберем подкрепа за ВНС
0

Борисов: Работа. Това следва, ако не съберем подкрепа за ВНС

0

Премиерът Бойко Борисов още веднъж заяви, че оставка на правителството не стои на дневен ред. Той посочи, че дори управляващите да не успеят да съберат необходимите гласове за внасяне на проекта си за изменения в основния закон, правителството ще продължи да работи.

Направи впечатление обаче пиперливият и типичен език, с който си служи Борисов. Типично в свой стил той нарече Христо Иванов “маша” и нареди ДПС и Радев един до друг заедно с олигархията.

Борисов направи коментара си и на обичайното място – пред журналисти по време на поредната инспекция с джипа.

“Вчера станаха ясни кои са сценаристите. Машата Христо Иванов отиде в Росенец, уплашиха ДПС и Ахмед Доган, който махаше зад борчетата и сега БСП, ДПС и Румен Радев и олигархията е ясно, че са заедно… Искат пак да има “Кабинет Орешарски”, посочи Борисов.

Премиерът продължава да избягва публични появи. Припомняме, че дори пропусна откриването на столичното метро. Вчера обаче се появи на среща на върха на лидерите от ЕС в Словения. А днес се качи на правителствения джип и потегли за Видин, за да провери как върви строежът на пътя Видин – възел “Макреш. Заедно с него бе и редовен негов спътник – зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков.

Във возилото пък бе областният координатор на партията на Слави Трифонов – “Има такъв народ” – Росица Кирова. Тя има и своя политическа формация. В диалозите по време пътуването Борисов наричаше дамата приятелски “Роси”. Тя пък видимо кокетничеше. Борисов й заръча да помага чрез контрол. Тя отвърна, че ще помага, защото с контрола хората помагат и на себе си. Няколко пъти му благодари за свършеното за региона.

Интересен нюанс обаче е фактът, че Кирова е активен участник в протестите, като за гражданската си позиция призова и по време на обиколката с премиерския джип.

Източник: FrogNews