Начало FrogNews Борисов от Facebook: Промяна се постига с демокрация, не с вдигнат юмрук и ковчези
0

Борисов от Facebook: Промяна се постига с демокрация, не с вдигнат юмрук и ковчези

0

Борисов се обърна към народа с пост във Facebook. Той категорично заяви – желанието за ново начало е фкат. По-добро бъдеще обаче не се постига с вдигнат юмрук, ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда, а с демокрация.

Ето и какво написа Борисов:

“Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество. Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ. Мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото. Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. Сега желанието за ново начало отново е факт. Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години. Защото Съединението прави силата! Честит празник!”

Припомняме, че през последните седмици премиерът Борисов активно избягва публични прояви. Той пропусна откриването дори на столичното метро. Често обаче се включва на живо в социалните мрежи по време на станалите вече обичайни инспекции с джипа. Такава имаше и вчера.

Източник: FrogNews