Начало FrogNews Борисов наредил: Без полицейски акции срещу протестните блокади
0

Борисов наредил: Без полицейски акции срещу протестните блокади

0

Бойко Борисов е разпоредил да няма полицейски акции срещу палатковите блокади на протестиращите. Това съобщават вече няколко източника, като се позовават на свой източник в Министерския съвет. Информацията обаче не е потвърдена официално.

Малко по-рано премиерът публикува кратък коментар във Facebook, в който заяви, че е време за решения. Той идва след 4-дневно мълчание от страна на Борисов, който за последен път говори на националната конференция в София Тех Парк пред съпартийците си от ГЕРБ. Припомняме още, че по време на събитието се стигна до сблъсъци, като пострадаха и журналисти.

Нареждането освен това идва и на фона на 32-рия ден от антиправителствените протести, като през последните няколко дни обстановката е особено нажежена. Палатковите лагери в столицата и още няколко града бяха съборени от властите в четвъртък срещу петък късно вечерта, но бяха вдигнати обратно почти незабавно. Тревожен за протестиарщите беше и вчерашния ден, когато СДВР ясно посочи, че ще отстрани появилите се обратно блокади. Изказването бе възприето като заплаха от мнозина. Снощи, въпреки дъжда стотици хора останаха на пост в палатковия лагер, станал известен като “Орлов град”, за да попречи на евентуална полицейска акция.

Днес се появи заплаха и от страна на майките от “Системата ни убива”. Една от жените заяви, че ще предприеме крайни протестни действия, ако полицията отново се опита да премахне блокадата им пред сградата на Софийския университет.

Източник: FrogNews