Начало FrogNews Борисов и този месец обяви новината за 50-те лева на пенсионерите
0

Борисов и този месец обяви новината за 50-те лева на пенсионерите

0

Изгледжа всеки месец премиерът Бойко Борисов ще обявява добавката от 50 лева към помощите за българските пенсионери. Той разпространи поредно видео във Facebook, а всичко се случва на фона на нестихващите протести под прозорците на властта, които днес текат с невиждана ярост.

“От 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат за втори пореден месец допълнителните 50 лв. към пенсиите си, които осигури правителството в подкрепа на най-уязвимите в условията на пандемията. Предстои да отпуснем тази помощ и за октомври месец на 2 120 000 пенсионери. С до 30% увеличаваме заплатите на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса. Те ще получат повишението до края на настоящата седмица. За целта отпуснахме допълнително над 5 милиона лева. С над 30% ще се увеличи и минималното обезщетение за безработица, което ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември”, написа Борисов.

Той разговаря чрез видеоконферентна връзка със социалния министър Деница Сачева.

Новината за добавките от 50 лева на пенсионерите обаче се превръща в добре претоплена манджа. За отпускането на помощите се разбра още преди около два месеца, когато стана ясно, че възрастните жители на България ще получат 150 лева към пенсиите си, които ще бъдат разпределени в рамките на три месеца.

От тогава новината се обявява периодично.

Източник: FrogNews