Начало FrogNews Борисов и Лукашенко доказаха теорията за паралелните реалности
0

Борисов и Лукашенко доказаха теорията за паралелните реалности

0

Теорията за паралелните реалности няма своята научна обосновка. Не съществуват твърди доказателства за съществуването на подобен феномен, но учените продължават да работят в посока доказване на тази теория. Засега без особен успех. Е, нека посетят Беларус, а след това България. Всичко ще им стане ясно.

Но първо да поговорим малко за физика…

Теорията за квантовата механика е най-често спряганата теория, когато се говори за паралелните реалности. Според нея съществуват множество паралелни светове и многобройни реалности. Всички те са тук едновременно, а времето, глобално погледнато, не съществува.

“Когато вземаме определено решение, светът ни се разклонява в няколко различни направления. Ако си купя талон за паркиране, може би има паралелна реалност, в която не го правя. А вероятно има и трета, в която колата ми е открадната”, обяснява д-р Д-р Макс Тегмарк.

И тъй… България и Беларус се оказаха две паралелни вселени.

Протестите у нас навлязоха в своя 47-ми ден. Исканията продължават да са за оставката на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Премиерът обаче продължава упорито да се държи за властта и се опита да отклони общественото внимание и да замаже очите на гражданите по всевъзможни начини.

Последният е с предложението за конституционни промени, което дойде под претекст, че това било нужно за “рестарт” на държавата, пък и това искали хората.

Новината обаче предизвика точно обратна реакция.

Междувременно протести избухнаха и в Беларус в началото на месец август, след като президентските избори бяха спечелени от Александър Лукашенко – държавният глава, който управлява вече 26 години. Той успя да спечели 80% от гласовете, но се смята, че вотът е бил манипулиран с една единствена цел – Лукашенко да затвърди своя диктат. Останалото е история – масовото недоволство доведе до сериозни сблъсъци с полицията, имаше хиляди арестувани, стотици ранени и дори няколко жертви. Медиите също са подложени на репресии и цензура.

Лукашенко обаче заяви – ще си тръгне, но само след промени в Конституцията на страната.

Днес пък у нас се провежда Националното съвещание на прокуратурата. То идва само няколко седмици след националната конференция на партия ГЕРБ. Това вероятно е абсолютно съвпадение, разбира се. Въпросното събитие обаче се отличава с огромно полицейско присъствие (за разлика от партийната конференция). Някои го определиха като демонстрация на сила.

Междувременно вчера в Минск Лукашенко се разходи със зареден автомат пред резиденцията си, която е оградена от бронирани машини и тежко въоръжени представители на властта.

Така че, нека учените да дойдат в България. Или да посетят Беларус. Няма значение. Ще си обяснят много за паралелните реалности. Онези, в които живеят граждани и управляващи. Онези, в които няма нито една пресечна точка на идеи, разбирания, камо ли идеали между народа и властта.

Джесика Вълчева

Източник: FrogNews