Начало FrogNews Бойко Ноев: Радев да седне да преговаря с Capo di tutti capi? Няма как да стане
0

Бойко Ноев: Радев да седне да преговаря с Capo di tutti capi? Няма как да стане

0

Задачата на нашето поколение е да изкупи някои свои грешки. Срам е България да бъде управлявана от мутри. Трябва да се разчисти за тези млади хора, които ще дойдат. Ние не ги знаем кои са, но те неизменно ще дойдат. Как си представя Каракачанов, когото аз уважавам като колега, че ще седне Радев, който е отявлен противник на мафията, с Capo di tutti capi* на една маса? Няма как да стане.

Това заяви в предаването “Студио Хъ” по телевизия 7/8 бившият министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО Бойко Ноев. Той коментар  протестите в България и държанието на управляващите.

Тезите на глашатаите на статуквото – да създадат комитет, да направят кръгла маса. Не разбира, че никой вече не иска да говори с тях. Никой не иска да ги вижда, а те искат да преговарят. Това са едни хора, които са се отделили и живеят в един друг свят, свят на пачките и чекмеджетата.

Борисов няма ход. Има много хора, които се подведоха да му повярват. Помните конгресите на ГЕРБ. Помните как той се държеше с хората там, как се държеше с депутатите. Чудя се как тези хора издържаха да не си подават оставките. Нямат шанс, Борисов ги повлича надолу с поведението си.

С Гешев или без него, ще дойде времето хората да питат за пачките и чекмеджетата. Те ще останат и хората ще питата за тях. Аз също съм мислил, че Борисов е по-добре от тройната коалиция. Сега мен ме е срам от Борисов, срам ме е как ни представя в Европейският съюз и по света. Вижда се как там му обръщат гръб. Той не може да говори с хората там, защото не знае език.

===

* Според Уикипедия  “Капо ди тути капи” (от италиански: Capo di tutti capi, буквално „Глава на всички глави“) е титла, използвана в медиите и правораздавателните органи за най-влиятелния лидер на сицилианската или американската мафия, който има голямо влияние върху цялата организация.

Източник: FrogNews