Начало FrogNews Божков и ”Българско лято” се готят за парламентарните избори
0

Божков и ”Българско лято” се готят за парламентарните избори

0

Бизнесменът Васил Божков смята да участва на следващите парламентарни избори със своята партия ”Българско лято”. Това става ясно от новосъздадената платформа bgsummer2020.com, която беше представена от самия Божков с нов пост в социалните мрежи от тази сутрин.

“Граждански проект “Българско лято 2020″ е платформа на съмишленици. Проектът ще прерасне в партия, която ще участва в следващите парламентарни избори.” Това е записано в секцията “За платформата”, където Божков и неговите сподвижници са разписали своите цели, амбиции и предложения.

“Голямата идея на “Българско лято” е да “възстанови България от Третата национална катастрофа”.

“Третата национална катастрофа е факт. Разделението на властите е имитация. Демокрацията е фасадна. Институциите не работят. Съдебната система не раздава справедливост. Прокуратурата е превърната в бухалка. Върховният й ръководител не отговаря пред никого. Европейските пари и държавните поръчки са за избрани.

На този фон всички политически сили живеят в паралелна реалност, напълно откъснати от хората. Лидерските партии със силни вождове и послушна клиентела са генератори на корупцията и участници в сговора за разграбването на страната. Но друг модел не се предлагаше.”

Припомняме целите на платформата:

Върховенство на закона
Независимост на властите
Отпадане на имунитета за народни представители
Референдуми за важни обществени теми
Електронно гласуване и администрация
Оптимизиране на държавните служители
Прозрачност на отношенията между бизнес и власт
Персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона
Финансова ревизия на досегашното управление
Да възстановим авторитета на България на международната сцена

Всяка точка пък щяла да бъде подлагана на гласуване в дискусия и ще бъде приета или отхвърлена. Списъкът с целите пък можел да бъде допълван от активистите на още несъздадената партия.

Платформата набира партньори и доброволци. С хиперлинкове е дадена възможност за записване във формацията, а хора се търсят за всички “28 регионални асамблеи”.

“Българско лято” предвижда и три отделни етапа на организация до последния момент, в който партията би трябвало да участва в изборите.

Първият етап ще се състои в набирането на партньори и съмишленици, в провеждането на вътрешни избори за лидери по региони и организирането на 28 регионални асамблеи.

Вторият щял да бъде самото регистриране на политическата партия, разработването на програмните политики на база вече гласуваните предложения. Тогава ще се провеждат и вътрешните избори за водачи на листи.

Третият пък ще бъде провеждането на предизборната кампания и същинското участие в изборите.

Източник: FrogNews