Начало FrogNews Божанков: Инженер, бюджетар и лекар правят новата Конституция
0

Божанков: Инженер, бюджетар и лекар правят новата Конституция

0

Не сме прави, че ГЕРБ целят просто да спечелят време с „новата конституция“. Ще я наричам за кратко „нещото“. „Нещото“ отразява действителната представа на тези хора за България. За „Нещото“ България е държава, в която главният прокурор пише закони, посочва депутатът от БСП Явор Божанков в социалната мрежа фейсбук.

Президентът се избира от Народното събрание, а когато имаш мнозинство в парламента, можеш по всяко време да си напишеш нов обществен договор. Толкоз.

Съдържанието на „нещото“ бе предадено от Борисов по жълта тениска. На пресконференция. Между другото. Докато се хвали с новата зала в Кърджали. И това не е случайно. Отдавна в страната ни изпълнителната власт е яхнала законодателната.

Цвета, която трябва да е „началник“ на Борисов, бе в унизително положение. Това фактическо от десетилетие състояние на нещата да бъде закрепено в конституция искат. Да е ясно.

„Нещото“ в момента се договаря от машинен инженер, бюджетар и лекар. И тук няма случайности. Едни прости хора ни предлагат своята визия за бъдещето.

Те вярват в това. Не го забравяйте. Не ги подценявайте, пише още той.

Източник: FrogNews