Начало FrogNews БОЕЦ към ЕК: България се управлява от мафия, а парите от еврофондовете трябва да бъдат спрени
0

БОЕЦ към ЕК: България се управлява от мафия, а парите от еврофондовете трябва да бъдат спрени

0

България се управлява от мафия, а парите от еврофондовете трябва да бъдат спрени, за да не обслужват олигархичните кръгове, близки до правителството. Това написаха представители на гражданско сдружение БОЕЦ до представителството на Европейската комисия. Те описаха причините, заради които се иска оставката на главния прокурор и правителството.

В документа се посочва още: “Брюксел ясно трябва да заяви своята позиция в подкрепа на българските граждани, в подкрепа на процеса на демократизация на България, в подкрепа на процесите срещу корупцията и мафията в България. Тогава и ние ще бъдем истински силни, защото все пак българите сме и европейци и когато имаме тази подкрепа, когато имаме тази солидарност, нашият глас се чува в цяла Европа”, каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

Преди да приключи събитието, за няколко минути беше блокирано движението по столичната улица “Георги Раковски”. От формацията искат да бъдат чути в Брюксел. Това каза в интервю за “Преди всички” адвокат Камен Добрев от движението.

По време на заседанието на Правната комисия на ЕП ще търсим гласност пред представителството на ЕК и ще искаме пряко включване по време на дебатите. Едно автентично движение, каквото сме ние, иска да представи конкретни данни и сигнали. И досега сме внасяли сигнали, каза Добрев и припомни скандалите с Апартаментгейт, “Къщи за тъщи”, Барселонагейт и т.н.

 
Искаме да знаем дали ЕК и ЕП имат смелостта да признаят болестта на държавата у нас. Призоваваме ЕК да спре финансирането, защото да се наливат средства в нереформирана държава е продължаване на агонията, това е лицемерие, така само се засилва мощта на задкулисието, смята Добрев, цитиран от БНР.

Източник: FrogNews