Начало FrogNews Битите на протеста студент и журналист: Има отричане на реалноста, властта не си признава грешките
0

Битите на протеста студент и журналист: Има отричане на реалноста, властта не си признава грешките

0

В България от управляващите не е прието да се признае, че е извършена грешка, а още повече престъпление. Има протокол, по който се действа. И тези полицаи не са извършили престъпление, а са нарушили разпоредби. И както обясняваха, те са се опитали да ни озаптят. Отказват, да признаят грешката си., каза битият студент Евгени Марчев.

 Има отричане на реалноста, властта не си признава грешките, каза журналистът Димитър Кенаров  в “Честно казано с Люба Кулезич” пред Евроком.

Много хора се поддават на внушения и са забудени, каза още Кенаров и даде пример с баба му, хора от провинцията. Доверието във властите е много ниско и това се дължи точно на такова поведение на властта, допълни той.

Мойта мярка “задържане” още не е паднала. А те нямаха претенции за задържане. Бях в прокуратурата, писахме , дадох обяснения, казаха, че ще работят, ще извикат  свидетели. Има едно чакане. Обясниха, че ще им е трудно да кажат, кой е полицаят, който е замахнал, разказа Кенаров.

При мен е същото. Прокуратурата не е решила дори дали да започне досъдебно производство. Вътрешната проверка на МВР дори изяснила, че срещу мен няма насиле, обясни и Марчев.

Има тотална липса на професионилъзм у полицаите. Не знаят правата на журналистите, на протестиращите, обясни журналистът. Полицаите знаят, че действат пред камерите и не се притесняат от наказание. Или пък на тях им е наредено, обясни той.

Управляващите искат да скрият случилото се с нас поне до изборите, посочи Марчев.

Законите могат да бъдат интерпретирани и погазвани от властите, които трябва да ги съблюдават, категоричен бе Кенаров.

Източник: FrogNews