Начало FrogNews Ахладова се хвърли да защитава джипката и пачките на Борисов, всичко било законно
0

Ахладова се хвърли да защитава джипката и пачките на Борисов, всичко било законно

0

Във връзка с твърденията за нарушения на Изборния кодекс, които чухме днес от страна на БСП, искам да разясня, че разпоредбата на член 161, алинея 5 от Изборния кодекс много ясно казва, че министър-председателят, министрите, народните представители, президентът и вицепрезидентът през време на кампанията не излизат в служебен отпуск, било то платен или неплатен, тъй като не могат да делегират своите правомощия на други лица

Това каза Ахладова по време на извънредно изявление на ГЕРБ в централата на партията, предаде. Няма как Министерски съвет да спре да функционира в период на кампания, именно затова Изборният кодекс е направил изключения, подчерта тя.

За всички други членове, които не са в тази група, важи изискването, че те са задължени в предизборната кампания да ползват служебен или платен годишен отпуск. По време на меропритиятия членовете на кабинета са задължени да са в един ден платен отпуск. Но съгласете се, че няма как да функционира Министерски съвет в случаите, в които целият Министерски съвет е излязъл в отпуск. Така че смятам, че тези твърдения не отговарят на истината, заяви правосъдният министър.

По думите ѝ, на истината не отговаря и твърдението на БСП, че “пари се раздават от джипа”. Десислава Ахладова отбеляза, че парите се отпускат по време на заседанията на Министерски съвет, като министрите решават къде и кога да отидат тези средства.

По-рано днес на брифинг от БСП обявиха, че ще предприемат необходимите действия да сезират съответните институции за поведението на премиера Борисов. Според левицата министър-председателят използва държавния ресурс да прави предизборната си кампания.

Източник: FrogNews