Начало FrogNews Асен Йорданов: България позволява финансиране на терористични организации в долари
0

Асен Йорданов: България позволява финансиране на терористични организации в долари

0

”Това, което се вижда е, че в държава България най-малко можем да кажем, че допуска да се извършват съмнителни финансови операции, свързани с криминална дейност, организирана престъпност, с финансиране на терористични организации. Всички доклади на ФинСен засягат действия на санкции спрямо конкретни организации и лица, които съвпадат с тези дейности”.

Това коментира журналистът Асен Йорданов – издател на сайта „Биволъ“ и партньор на Международния консорциум на разследващите журналисти в  “Честно казано с Люба Кулезич” по Евроком.

Припомняме, че Досиета FinCen, публикува секретни данни на американското финансово министерство за комплота между картели, политици и банки, както и Българската държавна банка за развитие.

Това е скандал за България, въпреки че България не е единствената държава, но при всички случаи всичко, което се върши в страната в под наблюдение и мониторинг и нищо не остава скрито. Това е един отдел, който се занимава с прането на пари и с финансовите операции и измами към министерството на финансите в САЩ. Той работи през годините и следи всички банкови и финансови транзакции в долари, обясни журналистът.

Асен Йорданов каза, че връзката между Таки и Пеевски в Дубай не е само комшийска. Той потвърди, че българката Ружа Игнатова е разследвана и за препиране на пари от наркотрафик.

Източник: FrogNews