Начало FrogNews Архимандрит Дионисий: Борисов разделя и се задържа три мандата чрез разделение
0

Архимандрит Дионисий: Борисов разделя и се задържа три мандата чрез разделение

0

Премиерът Бойко Борисов безспорно разделя и успява три мандата да се задържа на власт чрез разделение и чрез изгаряне на свои коалиционни партньори във времето. Това каза специално за телевизия Евроком архимандрит Дионисий.

Според него случилото се на 2-ри септември, когато беше обявено Велико народно въстание и доста от протестиращите пострадаха, се е увенчало с успех.

“Маската на българската власт беше свалена и видяхме какво се крие зад нея. Провокацията на 2-ри септември не беше от протестиращите. В началото бяха само журналисти. Пострадаха те и аз”, каза отецът.

Той коментира и нападението срещу себе си: “Това беше посегателство към едно от достиженията, които има българският народ – в лицето на армията си и едно расо, без значение кой е облечен в него”, коментира той.

Архимандрит Дионисий отправи и призив за готвеното на 10 септ. Велико народно въстание II:

“Българският народ прогледна. Българският народ заяви своите си искания. Българският народ въстава и оттук нататък ще се бори. На всички български власти трябва да им е ясно, че този български народ няма да може да бъде повече прибран по домовете си. На 10 септември депутатите да гласуват оставката на Борисов”, каза отецът.

Той призовава и президентът да не говори от трибуната на Народното събрание, а от трибуната на протеста.

Източник: FrogNews